Brutt og ødelagt tilknytning

25.01.2014 11:11

 Brutt og ødelagt tilknytning

Skrevet av Grace Adelaide Andersson, Konstellatør/Traumeterapeut innen Individuelt -og Flergenerasjonelt Traumearbeid

    Dersom mor har vært utsatt for en traumatisk hendelse, være seg abort, vold, eller kanskje har hatt en mor som har ubearbeidede traumer, klarer hun kanskje ikke å være der 100% for sine barn. Psyken, tankene og følelsene dveler ved hennes egne traumer

    Barnet vil hele tiden søke mors anerkjennelse og få moren til å se der hun ser, og følge deres ønsker og behov. Når de ikke blir møtt på sine behov vil barna etter hvert følge mors behov. Deres oppmerksomhet går der mors oppmerksomhet går, og de vil da trekke seg inn i seg selv å splitte av sine behov. De vil være der for sin mor, eventuelt far, i stedet for at de er der for barna. Barna må finne trygghet i seg selv, de må holde seg selv og de må trøste seg selv. Dette gjør dem ekstremt utsatt for å psykiske symptomer og for at de finner partnere som også er tilknytningsskadet. Mennesker med ødelagt tilknytning til mor har lett for å klenge seg på partneren sin, da de har en oppfatning av at partner skal kunne gi dem det de ikke fikk av sine foreldre.

    Barn med brutt og ødelagt tilknytning til mor blir gjerne urolige og får problemer med å finne seg til rette i relasjoner, og de vil resten av livet leite etter mors kjærlighet i form av diverse avhengigheter.